Ce mistere se ascund in spatele crearii logo-ului Apple

Premiile pentru cel mai bun design din lume la ziare
February 22, 2013
Mozilla a prezentat Firefox OS la Mobile World Congress 2013
February 26, 2013
Show all

Ce mistere se ascund in spatele crearii logo-ului Apple

home_app_download_appstore

white apple logo

Toata lumea recunoaste marul muscat intr-o parte. Insa v-ati intrebat vreodata care este povestea faimosului logo?

Apple este una dintre cele mai populare companii americane de tehnologie, printre cele mai cunoscute produse ale sale regasindu-se linia de computere Macintosh, iPhone-ul, iPad-ul si iPod-ul.

Logo-ul Apple este destul de simplu- reprezinta un mar care are o muscatura intr-o parte. Logo-ul original, desenat de Rob Janoff, avea culorile curcubeului, insa, ulterior a devenit mult mai simplu, renuntandu-se la multitudinea de culori in favoarea albului- gri.

Emblema are in spate cateva povesti interesante, cele mai populare fiind cele legate de Alan Turing, Isaac Newton sau Biblie.

Una dintre cele mai renumite istorisiri din spatele logo-ului are la baza moartea lui Alan Turing. Alan Turing, considerat a fi tatal stiintei calculatoarelor si al computerului, a murit prin otravirea cu cianura in timp ce era in inchisoare. In 1954, cel care ii facea curat in celula l-a gasit mort. O examinare post mortem a stabilit drept cauza a decesului otravirea cu cianura. In momentul in care corpul sau a fost descoperit, langa pat s-a gasit un mar muscat intr-o parte, si cu toate ca fructul nu a fost testat, se speculeaza ca este mijlocul prin care Turing a fost otravit.

O alta poveste are legatura cu Issac Newton care, pentru a formula teoria gravitatiei, s-a inspirat de la un mar ce cade din pom. Cea de-a treia referinta este Biblia si aduce in prim plan marul din pomul cunoasterii din gradina Raiului.

Care poveste este insa adevarata? Potrivit unui articol de la Muzeul Apple, s-ar parea ca povestea cu Biblia are cea mai mare credibilitate.  In cadrul articolului scrie ca “Logo-ul are o forma simpla de mar, cu o muscatura intr-o parte, culorile curcubeului fiind puse invers. Muscatura simbolizeaza cunoasterea si face referire si la “byte”. (muscatura= bite, in engleza).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>